skip to Main Content

Bøger

For mange mennesker er deres altan simpelthen en livslinje til det fri – en have i højden! Min seneste bog hedder DESIGN DIN ALTAN OG TAGTERRASSE og udkom i maj 2022. Med den har jeg bevæget mig væk fra mine bøger om havedesign i jordhøjde og er søgt op på andre etager. Både altaner og terrasser er jo at betragte som minihaver i højden. Det har været sjovt at bevæge sig lidt udenfor sin comfort zone, og heldigvis har bogen fået flotte anmeldelser, også af bibliotekernes lektør.

Bøger fra Forlaget NICE kan købes hos boghandlere og i diverse webshops på internettet, fx www.saxo.com eller www.gucca.dk. De ældre bøger er udsolgt fra forlaget, men nogle få har jeg  enkelte eksemplarer tilbage af, som  kan bestilles hos mig. Forhør dig på ewald@diapress.dk.

DESIGN MED GRÆSSER

Bogen er skrevet sammen med Poul Petersen fra Overdam Planteskole. Han er Danmarks førende græsekspert, og eksporterer græsser til både ind- og udland. Bogen er af Danske Anlægsgartneres brancheblad Grønt Miljø blevet kåret som ‘ÅRETS DANSKE FAGBOG’..

Græsser er vigtige medspillere i design af haver og anlæg, med fokus på mere natur. Bogen viser, hvorledes du kan hjælpe insektlivet og give biodiversiteten en håndsrækning, hvad enten du er glad haveamatør, landskabsarkitekt eller havedesigner. Vi må alle tage ansvar for at være med i den grønne omstilling, og her er græsser er uundværlige. Samtidig er de fantastiske i havens design – markante og smukke hele året rundt. Græsser kan noget, som andre planter har svært ved at hamle op med. Alt er beskrevet i tekst og fotos med plantenavne.

Første del handler om græsser i alle afskydninger: deres anvendelse i havedesign – forskellige slags beplantning, ikke mindst naturalistisk – pasning og vækstvilkår – græsser på forskellige årstider – i højbede, plantekasser og krukker – og meget mere. – Anden del viser besøg i skønne private haver og pragtfulde anlæg i ind- og udland. Nogle er kendte ’turistmagneter’ som fx High Line i New York, mens andre er ukendte for de fleste. Stederne er vidt forskellige, men fyldt med inspiration og ideer, også til den hjemlige have. – Sidste del rummer et ‘mini-leksikon’ med  beskrivelser og fotos af 127 forskellige græsarter og -sorter samt 36 stauder, egnede til at plante sammen med græsser.

248 sider og 440 fotos. Pris 349,95 kr. Bogen kan bestilles hos boghandlere, over internettet og signerede eksemplarer direkte fra Forlaget Nice

Design din altan og tagterrasse, af Nina Ewald

DESIGN DIN ALTAN OG TAGETRRASSE

Altaner og tagterrasser er en del af boligen og skal naturligvis også indrettes med omhu og omtanke. Det er næsten de samme principper, der gælder både ude og inde. Når det drejer sig om plantevalget, er der dog større udfordringer højt til vejrs, på grund af vind og vejr. – I bogen får du masser af facts, tips og ideer til den helt rigtige indretning – hvad enten du har få eller mange kvadratmeter at boltre dig på, og ligegyldigt hvilket verdenshjørne, altanen vender mod. Alle kan forvandle deres altan/tagterrasse til en pragtfuld oase, tilpasset familiens smag og behov.

Bogen er spækket med praktiske og smukke løsninger, som beskrives udførligt i tekst, tegning og billeder. Den gennemgår grundigt forskellige elementer så som: gulv, vægge & loft, opmåling, indretning & møbler, planter, krukker & plantekasser, årstiderne og meget andet. Man kommer også på besøg på seks altaner og tagterrasser, som præsenteres i deres helhed – allesammen skønne og inspirerende uderum til glæde hele året. – Til sidst er der en gennemgang af 65 egnede planter: træer, buske, klatreplanter, stauder, græsser, løg- og knoldvækster.

176 sider, 327 fotos/illustrationer. Vejl. udsalgspris 319,95 kr. Bogen kan bestilles hos boghandlere, over internettet og signerede eksemplarer direkte fra Forlaget Nice.

DEN STORE BOG OM SMÅ HAVER – BESTSELLER, 2. oplag

Villa- og rækkehusgrunde bliver mindre, og hertil kommer gårdhaver, kolonihaver og de små urbane haver, som skyder op i byerne. Fælles for dem er, at kvadratmeterne er få og pladsen begrænset. Det giver nye udfordringer, for jo mindre haven er – jo flere overvejelser skal der til for at få den til at fungere godt og udnytte pladsen optimalt.

DEN STORE BOG OM SMÅ HAVER giver hjælp til at skabe en drømmehave, der kan danne en perfekt ramme om familiens liv. Hvad enten man er til romantik og blomsterrigdom – ønsker sig en vild have med et rigt dyreliv – drømmer om køkkenhave og drivhus – eller er til et stringent og minimalistisk udtryk.

Første del af bogen fortæller om, hvordan man designer en lille have: griber sagen an, så haven på trods af de få kvadratmeter kan tilfredsstille familiens krav og ønsker. Det handler om at skabe rum – udnytte pladsen opad – give børn legemuligheder – anvende højbede, plantebeholdere og krukker – bruge visuelle kneb – vælge egnede planter – og meget mere.

I anden del kommer vi på besøg i 13 spændende haver fra 52 – 365 m2. Haverne er vidt forskellige og afspejler ejernes smag og behov. Til hver af dem er der en udførlig beskrivelse, illustreret med fotos og en tegnet haveplan.

200 sider, 260 fotos og tegninger. Pris 299,95 kr. Bogen kan bestilles hos boghandlere, over internettet og signerede eksemplarer direkte fra Forlaget Nice

Design din have, Af Birgitte Busch og Nina Ewald

DESIGN DIN HAVE – BESTSELLER, 2. udgave

Er en helt ny udgave af den meget anmelderroste klassiker, som længe har været udsolgt fra forlaget – og meget efterlyst! Denne bestseller i havedesign er stærkt revideret med flere nye afsnit, ligesom halvdelen af bogens 200 fotos også er udskiftet og viser de mest moderne havetrends. Den er en grundbog i havedesign, der trin for trin gennemgår processen at tegne en have. Fyldt med ideer, faktuelle tips og praktiske anvisninger – samt en mængde instruktive tegninger og mere end inspirerende fotos.

Bogen henvender sig til alle slags mennesker; både dem med en helt ny have – og dem, der vil ændre på den gamle. Der vises mange forskellige havetyper: frodige og romantiske, moderne og minimalistiske. Her er forslag til både dem, der elsker havearbejde, og til dem, der ønsker sig en have, som ’passer sig selv’. Læs mere om bogen HER

DESIGN DIN HAVE er skrevet af havedesigner Birgitte Busch og Nina Ewald og udkommet foråret 2017. Bogen kan købes hos boghandlere og på internettet, www.saxo.com. Bogen kan bestilles hos boghandlere, over internettet og signerede eksemplarer direkte fra Forlaget Nice. Pris 299,95 kr. + forsendelse.

Nina Ewald: Design din have med højbede

DESIGN DIN HAVE MED HØJBEDE – BESTSELLER, 3. oplag

Højbede kan noget, som almindelige bede ikke kan hamle op med. De er et forfriskende element til havens design, optimerer planternes vækstbetingelser, er genvejen til hurtig frodighed – og de er med til at gøre havearbejdet meget nemmere og mere overskueligt.

Bogen gennemgår fordele og ulemper, forskellige typer højbede, materialer og konstruktioner mv. – og viser syv inspirerende højbedshaver.

Bogen kan købes hos boghandlere og på internettet, www.saxo.com. Eller du kan bestille et signeret eksemplar hos mig. Pris 289,95 kr. + forsendelse.

DESIGN DIN HAVE MED FARVER

Når vi siger ”farver i haven”, tænker vi nok mest på planter og blomster. Men det er meget mere end beplantningen, der påvirker den samlede helhed. Denne bog er den første danske udgivelse, der gennemgår alle de forskellige elementer, som skal spille sammen i haven og danne farvemæssig harmoni: bygninger, mure, stakitter, belægninger, møbler, krukker, træer, planter, blomster m.m.

I bogen beskrives, hvordan de enkelte farver påvirker os både fysisk og psykisk. Den giver bl.a. ved hjælp af farvecirklen anvisninger på, hvorledes du kan farvesætte din have og alle dens elementer ud fra enkle principper og komponere skønne bede til de forskellige årstider. Den viser en lang række farverige blomster og giver dig gode råd om valg af planter, som kan lyse op i haven fra tidligt forår, til frosten sætter ind.

Bogen kan købes hos boghandlere og på internettet, www.saxo.com. Bogen kan bestilles hos boghandlere, over internettet og signerede eksemplarer direkte fra Forlaget Nice. Pris 279,95 kr. + forsendelse.

KREATIVT GENBRUG – IDEER TIL HAVEN

Genbrug skåner miljøet, pynter på CO2 regnskabet og sparer penge. Bogen udvider begrebet. Ud over at fortælle om traditionelle genbrugsting tager den også fat på det grønne genbrug. Nemlig det, der bliver til overs fra havearbejdet samt alle de ting, vi kan finde i naturen,. Også mange gode byggematerialer kan upcycles til nye projekter i haven. Lige i tidens ånd!

Der er tre hovedafsnit: materialer fra din egen have og naturen – byggematerialer – andre ting og sager. Her vises både nemme ideer og større projekter, der beskrives trin-for-trin. Du kan læse bibliotekernes lektørudtalelse her.

Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan findes antikvarisk på internettet, fx, www.saxo.com. Eller du kan bestille et signeret eksemplar hos mig. Pris 299,95 kr. + forsendelse.

Nedenstående tidligere bøger er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteker, og flere kan købes antikvarisk, fx gennem www.saxo.com. Nogle af titlerne har jeg enkelte eksemplarer af. Du kan sende en forespørgsel på ewald@diapress.dk

Nina Ewald: Design din have
Nina Ewald: Haveglæder
Nina Ewald: Blomstrende passioner, cover

DESIGN DIN HAVE

Bogen gennemgår hele processen med at designe en have. Fyldt med inspiration, faktuelle tips og praktiske anvisninger fra start til slut. Udsolgt.

HAVEGLÆDER

Ideer til, hvordan man kan skabe en skøn have, der både glæder øje og sjæl. Her gennemgås en lang række af havens dekorative elementer. Udsolgt.

BLOMSTRENDE PASSIONER

Blomsterdekoratøren Pia Rasmussen har skabt dekorationer, der følger årets gang, med materialer fra naturen.  Billeder og tekst af Nina. 249 kr.+ forsendelse.

ROSENGLÆDE

Bogen fortæller om, hvordan man får roserne til at trives og giver ideer til, hvordan de kan anvendes; samt et kapitel med rosenopskrifter.  249 kr. + forsendelse.

Nina Ewald: Græskar året rundt, cover
Blomstrende borde, cover
Nina Ewald: Unik mosaik
Bo med børn

GRÆSKAR ÅRET RUNDT

En bog om græskarrets historie, dyrkning, Halloween og mange anvendelsesmuligheder – med både opskrifter til pynt og madlavning. Udsolgt.

BLOMSTRENDE BORDE

20 blomsterkunstnere har dækket op, og bogen viser vidt forskellige, nyskabende opdækninger. Fyldt med ideer og inspiration. 249 kr. + forsendelse.

UNIK MOSAIK

Bogen viser, hvordan man kan skabe dekorativ mosaik af gammelt porcelæn – hele kunstværker! Udførlige trin-for-trin vejledninger. 149 kr. + forsendelse.

BO MED BØRN

Ideer og opskrifter til, hvordan man kan indrette børneværelset praktisk, sjovt og billigt. Trin-for-trin beskrivelser og tegninger. 248 kr. + forsendelse.

Dekorationsmaling

BLØD BOLIG

Tekstiler i indretninger med 50 projekter i form af gardiner, hynder, betræk, puder etc. Trin-for-trin med tegninger. 248 kr. + forsendelse.

DEKORATIONSMALING

Nye og gamle maleteknikker. Bogen viser, hvordan man med relativt få og billige materialer kan friske op på vægge og møbler. 198 kr. + forsendelse.

Back To Top