skip to Main Content

Foredrag

Herunder ser du et udpluk af mine haveforedrag. Alle er bygget op som PowerPoint præsentationer med masser af fotos. Varighed ca. 1½ time + pause.

Specielle foredrag kan skræddersys efter ønske.  Send en mail og hør om muligheder og priser.

NB! Du kan se flere fotos fra  foredragene, når du trykker på pilen eller prikkerne i billederne herunder. – Du kan læse mere om både de her viste og mine andre foredrag HER

VILDE HAVER

Et foredrag om, hvordan du kan skabe en have i naturens tegn – men uden det ender i et vildnis.. I en vild have inviteres naturen indenfor, og biodiversiteten får en hjælpende hånd. Med en varieret flora kommer der mange flere (bestøvende) insekter, hvilket samtidig giver et rigere fugleliv og også er til gavn for andre dyrearter. Havearbejdet bliver ofte lidt nemmere – og så ser en have i naturens tegn dejlig ud! Det viser jeg masser af eksempler på i form af skønne fotos.

Jeg fortæller om både almindelige villahaver og urbane haver midt i byen – og til slut kan du se mine bud på egnede planter.

Vilde haver med Nina Ewald

DESIGN MED GRÆSSER GIVER MERE NATUR

Foredraget tager udgangspunkt i DESIGN MED GRÆSSER – MERE NATUR I HAVER OG ANLÆG. Græsser er smukke hele året rundt, og så er de uhyre nemme at have med at gøre. Dertil kommer, at de gavner insektlivet. Du hører om, hvordan du kan anvende græsser i forskellige designmæssige sammenhænge, hvad enten du gerne vil have en vild have, drømmer om romantik eller foretrækker noget mere enkelt og stringent. Endvidere om plantning og pasning.

Jeg fortæller om mine egne yndlingsgræsser, og til sidst kommer du med på en række fantastiske og meget inspirerende græshaver/anlæg i både ind- og udland.

SMÅ HAVER – STORE MULIGHEDER

Foredraget tager udgangspunkt i DEN STORE BOG OM SMÅ HAVER. Med god planlægning er det utroligt, hvad der kan blive plads til på få kvadratmeter. Hvad enten du ønsker dig romantik og frodighed – minimalisme – ‘vild natur’ og rigt dyreliv – plads til børn og afslapning – køkkenhave eller drivhus …

Du får både ideer og praktiske anvisninger på at skabe et personligt fristed, der kan danne en perfekt ramme om familiens liv, hvad enten du er ung eller ældre. – Du kommer også med på besøg i 13 meget forskellige små haver på 52 – 365 m2, sprængfyldte med inspiration.

DESIGN DIN HAVE MED FARVER

Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme navn, der udkommer foråret 2016. Her gennemgås havens forskellige elementer: bygninger, havens gulv og vægge, møbler, småting, planter og bede. Alt skal spille harmonisk sammen.

Der fortælles om, hvordan farverne påvirker os både fysisk og psykisk, samt om hver enkelt farves egenskaber. Ved hjælp af farvecirklen vises, hvorledes man kan farvesætte sin have ud fra enkle principper.

DESIGN DIN HAVE MED HØJBEDE

Højbede kan indgå i havens samlede design som et fornyende supplement til helheden. De er nok mest kendt fra køkkenhaver, men kan bruges overalt. Højbede kan noget, som almindelige bede ikke kan hamle op med, af både æstetisk og praktisk karakter.

De gør havearbejdet nemmere og får frodigheden til at virke større. Ingen have uden højbede!

Højbede er super til børn – og en fin løsning til handicappede og ældre, så havelivet kan fortsætte, også når kræfterne mindskes.

Radiser i højbed

KREATIVT GENBRUG – IDEER TIL HAVEN

Her fortælles om grønt genbrug. Nemlig det, som bliver til overs fra havearbejdet samt alle de ting, vi kan finde i naturen. En guldgrube af materialer, der kan bruges i andre sammenhænge og genopstå til noget smukkere og mere funktionelt.

Grønt genbrug skåner miljøet – hjælper på CO2 regnskabet – sparer penge – giver haven personlighed. Her udover viser jeg også, hvordan man kan anvende mere traditionelle genbrugsting, så som møbler, småinventar og byggematerialer.

DESIGN DIN HAVE

Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme navn. Det er en inspiration til at komme i gang med selv at designe sin have og realisere sine drømme. Med fokus på planlægning, indretning, tilplantning og farvelære.

Der fortælles om de overvejelser, man skal gøre sig i forvejen og om, hvordan man griber designprocessen an – fra man ser ud over sin grund og tænker ”Hvad nu?” til man står med en færdig haveplan og er parat til at føre den ud i livet.

SMÅ HAVER

Selvom man kun har få kvadratmeter at boltre sig på, kan det sagtens lade sig gøre at skabe en spændende og funktionel have.
Med en uddannelse som indretningsarkitekt i bagagen anvender jeg de samme principper, når havens skal indrettes, som når det drejer sig om boligen.

Jeg fortæller hvorledes man udnytter pladsen maksimalt – med den rette type beplantning, optiske virkemidler og et veldisponeret design. Besøg i haver fra 20 – 600 m2, fra både ind- og udland.

FANTASTISKE HAVER – FLERE  FORSKELLIGE FOREDRAG

Jeg har mange forskellige foredrag, hvor vi kigger indenfor i skønne haver rundt omkring i verden. Både herhjemme og i udlandet findes der haver, som er ud over det sædvanlige. Jeg er den lykkelige rejsende, som har besøgt flere af dem! Det har udmøntet sig i følgende foredrag:

VERDENS DEJLIGSTE HAVER – DE SKØNNESTE ENGELSKE HAVER – HERLIGE HOLLANDSKE HAVER – DEJLIGE HAVER I DANMARK

Her viser jeg rundt i en lang række haver. Ikke de store velkendte, men skjulte skatte, som for manges vedkommende er private – med masser af inspiration at hente.

Back To Top