skip to Main Content

Bogen om små haver, nyt oplag

Selvom det er fire år siden, min bog DEN STORE BOG OM SMÅ HAVER, sælger den stadigvæk i store mængder. Den er blevet en rigtig bestseller, som nu er udkommet i tre oplag. Mange kalder den ‘biblen’ om små haver. Herunder kan du læse mere om den.

FAKTA

 • 200 sider, 260 fotos og 13 haveplaner, udført af Birgitte Busch
 • Vejl. udsalgspris 299,95 kr.
 • Du kan bestille signerede eksemplarer direkte fra FORLAGET NICE
 • Eller du kan købe bogen hos boghandlere eller på nettet, fx hos GUCCA eller SAXO

Som titlen fortæller, handler bogen om små haver. Rækkehuse og klyngehuse bygges der flere og flere af i disse år, og de er jo kendt for, at haverne ikke er så store – villagrundene bliver mindre – og så er der gårdhaver, kolonihaver og alle de små urbane haver, som skyder op rundt omkring i byerne. Bogens ideer og anvisninger kan bruges både til haveejere med små haver, og til dem, der vil lave om på en del af en større have.

Forskellige haver med forskellige indretninger og stilarter

FÅ (NÆSTEN) ALT AT VIDE, NÅR DU SKAL SKABE DIN LILLE DRØMMEHAVE

Bogen giver hjælp til at skabe et personligt fristed, der kan danne en perfekt ramme om familiens liv. Unge familier med børn og karrierer ønsker sig ofte en nem lille have – og for dem, der er kommet lidt op i årene og har færre kræfter, vil en mindre have være mere overkommelig.

Jo mindre haven er, jo flere overvejelser skal der til for at få den til at fungere godt og udnytte pladsen optimalt. Men med god planlægning er det utroligt, hvad og hvor meget, der kan blive plads til. Hvad enten man ønsker sig romantik og blomsterrigdom – stringens og minimalisme – ’vild natur’ og dyreliv – plads til leg og afslapning – køkkenhave og drivhus … eller noget helt sjette.

Der er plads til mere, end du tror, i en lille have!

DESIGN, ANVISNINGER OG GODE RÅD

Første del af bogen handler om det grundlæggende design af små haver. Her kan du læse om alt, hvad der er værd at vide, når du skal i gang med din egen have. Hvad enten det er helt fra scratch, eller du skal til at omlægge en ældre have.

Du får fif og ideer til, hvordan pladsen udnyttes bedst muligt, farvesammensætning, visuelle kneb og meget mere. Ud fra dette kan du skaber en personlig drømmehave, der passer præcis til din families sammensætning: børn, unge eller ældre – single eller storfamilie; hvad enten du ønsker dig en super-nem have eller har mod på en større indsats. Første del af bogen slutter med mine bud på egnede træer, buske og planter til små haver og en beskrivelse af disse.

Masser af fif og ideer, inspiration og praktiske anvisninger

BESØG I 13 SMÅ HAVER
I sidste del af bogen tager jeg dig med på besøg i 13 små haver, fra 52 – 365 m2, spredt ud over det meste af landet. Alle er de sprængfyldt med smukke og praktiske ideer – og er anlagt i vidt forskellig stil. Det er i høj grad ejerne, der her kommer til orde og fortæller om deres drømme og ønsker. Om hvordan de har tacklet problemer, der har været undervejs, før de nåede frem til den helt rigtige have. Fælles for de 13 haveejere er deres idérigdom, entusiasme og haveglæde.

This Post Has 6 Comments

 1. Denne boken ser veldig inspirerende ut. Sendes den til Norge, eller bør jeg be sønnen min å kjøpe den i sommer. Familien hans skal på ferie til Danmark.

  1. Hej Elin
   Tak for de pæne ord!
   Jeg mener, at du kan bestille bogen på internettet – prøv at google den under norske websider. Eller kan du bestille den direkte fra det danske forlag NICE, så bliver den sendt derfra. http://forlagetnice.dk/bestilling.html
   Vær opmærksom på, at den fragtpris, der står opgivet, kun gælder for Danmark.
   Bedste hilsner Nina

 2. Tillykke med din bog, som jeg har opdaget her et år efter udgivelse. Min have er knap 50kvm, og jeg leder efter tips og hide råd til at optimere da jeg allerede er i fuld gang. F. Eks er jrg igang med en kæmpe hængende have på den ydre del af min altan, at få en vandtønde på nedløbsrøret som gerne må dækkes af et par clematis flankeret af et kirsebærtræ inden mit snarlige udekøkken. Er udover har jrg æble, blåbær, magnolia, syren, hortensia, rhododendron, dahlia (fleste pr I år), rabavwr, jordbær, clematis, stokroser, græsplæne, lavendel række, stensætning (med betonsten) samt et pris triloba..som vist dækker det meste. Jeg har en del i jæjbede og murespande, samt det nye hænge have system. He He… Jeg har også en hjemmelavet pallebænk, spisebord if 8 stole. Men jeg kan pludselig blive syg og ikke Ku lave noget i haven. Jeg ved ikke nok om jord, forhold gødning etc… Så egentlig er mit spørgsmål… Vil jeg få I duration af din bog når jeg allerede har så mange planer?? Knus

  1. Hej Sanne
   Mange tak for din kommentar. Selv i en have på kun 50 m2 er der masser af muligheder. Bogen består af to dele: i den første gennemgår jeg alle de elementer og kneb, man kan benytte sig af i en lille have – og i den sidste del kommer man med på besøg i 13 forskellige små haver, hvoraf den mindste er på 52 m2. De bliver udførligt beskrevet i tekst og billeder.
   Der er kun meget lidt om jordforhold og gødning, da det ikke så meget er dette bogen handler om. Men jeg vil da håbe,(og tror!) at du vil finde megen inspiration til smukke smukke og praktiske ideer i bogen. Bedste hilsner Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top