skip to Main Content

Design med græsser

Den 16. september udkommer min nye bog, Design med græsser – mere natur i haver og anlæg, skrevet sammen med Poul Petersen, Overdam Planteskole. Poul er ekspert i græsser. Han har altid beskæftiget sig med dem og har en enorm viden. Hans forældre grundlagde planteskolen i 1940’erne og fik græsser som speciale i 60’erne. Poul har videreført planteskolen, hvor der nu produceres over 100.000 planter om året. Han rejser meget i udlandet for at lære nyt, finde frem til de bedste sorter og holde sig opdateret med udviklingen.

Bogen åbner for græssernes forunderlige verden. Græsser kan bruges i alle slags haver: romantiske og farverige, stringente og stilrene, ‘vilde’ og naturalistiske. De er fantastiske medspillere i design med fokus på mere natur. De er en af tidens allervigtigste havetrends og en blivende nyfortolkning af både private haver, parker og anlæg – markante og smukke året rundt.

 

FRODIGT OG FARVERIGT – STRINGENT OG STILRENT – NATURALISTISK

NATUR OG KLIMA

Dette er nogle af verdens største udfordringer, og bogen beskriver, hvorledes du ved at plante græsser kan hjælpe insektlivet og give biodiversiteten en håndsrækning. Hvad enten du er en glad amatør, der skal i gang med din egen have, er havedesigner, landskabsarkitekt eller beskæftiger dig med det offentlige rum.

 

SVIRREFLUE – NÆLDENS TAKVINGE – VILD BI

SÅDAN ANVENDER DU GRÆSSER

Første del giver en grundig gennemgang af græsser i alle afskygninger: deres udbredelse og anvendelse i havedesign – forskellige slags beplantninger – pasning og vækstvilkår – forskellige årstider. Endvidere er der afsnit om græsser i højbede, plantekasser og krukker – på husvægge og tage – og meget, meget mere. Bogen viser, hvorledes du kan anvende græsserne sammen med stauder og havens anden beplantning, og hvordan de tager sig ud på de forskellige årstider. Det er en af deres store forcer, at de stadigvæk står som skønne indslag i haven, når meget andet er visnet ned.

 

 

 

 

 

 

 

  

EFTERÅR – VINTER

BESØG I SKØNNE HAVER OG ANLÆG

Herefter kommer du med til pragtfulde private haver og store anlæg i ind- og udland. Nogle er kendte ’turistmagneter’, som f.eks. High Line i New York, mens andre er ukendte for de fleste. Stederne er vidt forskellige og fulde af ideer og inspiration, som også kan bruges i den hjemlige have. Planterne er beskrevet med navne og bogen fyldt med inspirerende  fotos.


BOURY COURT ENGLAND

MARIANNE FOLLINGS HAVE SYDSJÆLLAND (Foto Marianne Folling)

STORT PLANTELEKSIKON

Sidste del rummer en stor planteoversigt over græsser og stauder. Her finder du udførlige beskrivelser og fotos af 127 græsarter og -sorter samt 36 stauder, der er velegnede til at mikse med græsserne. Bagest i bogen er der adresser, nyttige links og litteratur.

Pris 349,95 kr.

248 sider, 440 fotos. Kan købes hos boghandlere eller over internettet. Læs mere HER

 

This Post Has 2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top