skip to Main Content

DEN SKØNNESTE PLANTESKOLE

I slutningen af maj var jeg og Charlotte (min datter og kollega) i London for at besøge Chelsea Flower Show. Haveudstillingen blev suppleret med et besøg på en ganske særlig planteskole. Det var en pragtfuld udflugt væk fra den pulserende storby og ud i landlige omgivelser.  Charlotte havde fået nys om, at her skulle ligge den mest vidunderlige planteskole, Petersham Nurseries. Det holdt stik!

Vi tog med undergrunden til Richmond og så med bus 94, som holder lige udenfor stationen. Derefter havde vi en fin tur gennem smukke engelske landskaber, til vi skulle af. Det tog godt en time. Planteskolen reklamerer ikke meget for sig selv; vi så kun en lille tegning på en husgavl med en pil, der viste vejen. Den førte ad små stier, og vi kom hurtigt frem. Det var et eventyrligt sted, fyldt med engelsk frodighed og charme. Her var et kæmpe udvalg af planter, og omgivelserne var unikke. Planter og drivhuse var suppleret med kønne opstillinger og pittoresk vintage. Overalt var der noget at kikke på og betages af – og stemningen var helt unik.

I forbindelse med selve planteskolen var der en dejlig butik med spændende frø, planter og havetilbehør. Derudover var der en vidunderlig indretnings- og livsstilsbutik i et stort glashus, som bugnede med de skønneste ting og sager. Både i planteskolen og de to butikker skulle man passe på ikke at forkøbe sig, men når man er med fly, sætter det jo en naturlig begrænsning for hvor meget, der kan tages med! Endelig kunne vi slutte besøget af i cafeen eller den fine restaurant, som begge var indrettet i gamle drivhuse. Her mødte vi Dorthe Kvist og fik en lækker frokost sammen, mens vi snakkede om alle de indtryk, vi var blevet bombarderet med. En oplevelse, der havde fået sindet til at flyve! Læs mere om Petersham Nurseries.

Petersham Nurseries 1

Skiltet ved indgangen til Petersham Nurseries.

Petersham Nurseries 3

Et kæmpe udvalg af kendte og mere ukendte planter fristede!

Petersham Nurseries 4

Der blev arbejdet hårdt!

Petersham Nurseries 5

Et hjørne med gamle borde og stole. (Foto Charlotte Ewald Sandberg)

Petersham Nurseries 6

Livsstils-butikken for planteelskere – og alle, der kan lide smukke møbler og tilbehør!

Petersham Nurseries 7

Jeg faldt lige over et gammelt spejl og forsøgte mig med en selfie.

Petersham Nurseries 8

Romantisk springvand i i restauranten.

Petersham Nurseries 9

Der var livlig trafik mellem buffeten i huset til højre og bordene i cafeen til venstre.

Petersham Nurseries 10

Overalt var der smukke sammenplantninger og buketter. Denne stod lige udenfor cafeen.

Petersham Nurseries 11

Og så blev der sluttet af med en lækker frokost i drivhuscafeen, sammen med Dorthe Kvist  og Charlotte Ewald Sandberg.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top