skip to Main Content

VELKOMMEN TIL MIN NYE BLOG

Hvem er jeg?

Jeg hedder Nina Ewald og har, lige fra jeg var helt lille, levet et liv med haver og planter. Fra min tidligste barndomshave til flere andre af mine egne, senere i årenes løb.

Jeg har arbejdet som freelancejournalist og -fotograf i mange år og har skrevet masser af artikler og bøger om hus og have. Siden 90’erne har mit fokuspunkt været haver og planter, og jeg lever og ånder for mit grønne univers. Jeg sidder i bestyrelsen for Haveselskabet og vil også gerne ad denne vej formidle plantekendskab og haveglæde.

Mine to seneste bøger

Nina Ewald: Design din have med højbede

Læs mere om bøgerne her.

 

Bloggen

MIT GRØNNE UNIVERS

Her fortæller jeg om mine grønne oplevelser og erfaringer. Ideer og inspiration finder jeg i både min egen og andres haver. Fra rejser herhjemme og i udlandet, hvor jeg besøger udstillinger, plantemarkeder samt private og offentlige haver – og hvor jeg træffer spændende (have)mennesker.

På min blog vil du kunne få ideer og gode råd – og følge med i de seneste trends. Nogle gange i form af artikler, gør det selv, trin-for-trin eller opskrifter. Andre gange er det blot lige-her-og-nu stemninger og tanker, som optager mig.

 

Min egen have

I dette første indlæg på bloggen vil jeg introducere min (sensommer)have. Senere vil jeg vise, hvordan haven tager sig ud på andre årstider og i øvrigt fortælle om, hvad der foregår derude.

Jeg bor i Holte med min mand Georg og to katte, og haven er kun på 600 m2. På trods af størrelsen rummer den en masse forskelligt og er en kilde til daglig glæde. Her er både almindelige bede og masser af højbede – som jeg synes er en genial opfindelse, der giver større frodighed og gør havearbejdet betragteligt nemmere! Vi har mange roser, mest af den gammeldags slags, stauder, græsser og formklippede stedsegrønne træer og buske. Også naturligvis masser af løg, der blomstrer om foråret, når man trænger allermest til haveoplevelser.

En indhegnet køkkenhave med drivhus er der også blevet plads til – og så har Georg en lille bigård med et par gammeldags trugstader. Så her er masser at se til, glædes over året rundt og høste hen på sommeren.

744-500

Et af sensommerens højbede, der bl.a. rummer duehoved, sankthansurt og floks.

744-501

Jeg har anbragt kugler flere steder i haven. Her titter en blank heksekugle frem mellem sankthansurternes blomster som et lille lysglimt.

744-502

Det hvide stakit zigzagger sig gennem baghaven, og bag det er der køkkenhave og bigård.

744-503

Jeg elsker mit lillebitte drivhus af cedertræ, som blot er to år gammelt. Det har bugnet det af tomater, chili, basilikum og persille. Men nu er det lukket ned for vinteren.

744-504

I min barndoms have havde min mor i hundredevis af dahlia (der dengang hed georginer). Det er nogle af de bedste sensommerblomster med et væld af farver – og jo mere man plukker, jo mere blomstrer de!

744-505

Havenes senest anlagte bed fra i år, hvor der før var en udendørs olietank. Nu er her anderledes smukt med hosta og hortensia, der står i fuldt flor lige.

744-506

Den er skøn, den vinrøde hortensia. Den er en gave, og navnet kender jeg ikke; men efter at have stået i potte et par år, nyder den nu friheden i en rigtigt bed!

744-507

Den fantastiske, changerende hortensia fik jeg sidste år. Den hedder ’Magical revolution blå’ og blomstrer lige til det bliver frost. Læs mere om hele serien på http://www.magicalfourseasons.com/kcfinder/upload/files/Magical%20Brochure%20-%20Dansk.pdf

 

This Post Has 8 Comments

 1. Hvor er det hyggeligt at du er begyndt at blogge Nina. Jeg har desværre aldrig set din have irl så jeg glæder mig til dine indlæg fra din egen have 🙂
  Jeg har ofte selv tænkt på at opstarte en blog men kræfterne og overskuddet har ikke været der endnu. Så jeg glæder mig istedet over at så mange andre har og over den store inspiration det er for os som læser med
  Held og lykke med din blog og tak for et dejligt første indlæg 🙂
  Kh Vibeke

  1. Hej Vibeke – tak for dine pæne ord! Jeg håber (og tror!), at der vil blive noget, du kan få inspiration af her på bloggen.

 2. Kære Nina
  Rigtig dejligt du har lavet bloggen her. Det bliver så spændende, hvad du vil berette om og vise med billeder. Måske det kan give nye ideer. Vi er stolte over ,vi kom med i din bog Kreativt Genbrug Ideer til haven. Den bog er vi så glade for Nina. Af hjertet tak. Held og lykke med din blog og din dejlige have.
  K.h. Karin

  1. Tak Karin for alle dine pæne ord! Jeg glæder mig også selv enorm meget til at komme videre med bloggen! KH Nina

 3. Kære Nina
  Tak for et dejligt og inspirerende kursus går.
  Det bliver ikke sidste gang, jeg deltager.
  Jeg glæder mig til at læse din smukke bog.?
  Venlig hilsen
  Pia

  1. Kære Pia – jeg synes også, det var en dejlig aften med meget aktive og engagerede deltager. Jeg er meget glad for, at du fik inspiration med hjem. Og så skal vi jo heller ikke glemme Bettina Weisbrods superlækre middag og Linda Coffs skønne have! 🙂 Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top