skip to Main Content

KØNNE OG NEMME PLANTESKILTE

Der findes et hav af forskellige navneskilte til planter. Mere eller mindre pæne og til højst forskellige priser. Disse er supernemme at lave selv. De er kønne, falder smukt ind i naturen – og så koster de nul og nix!  Brug dem selv i haven, eller giv dem som en lille værtindegave. Her kommer opskriften.

Du skal bruge: Nogenlunde lige grene, 1 – 1½ cm i diameter (hasssel er min favorit) – en lille skarp snittekniv – en rosensaks – en vandfast tusch med tynd spids.

605 - 500

Klip nogle nogenlunde lige, unge grene af fx et æbletræ eller en hasselbusk. Klip grenene i passende længder, 25 – 35 cm.

605 - 501

Snit i grenenes tynde ende og altid VÆK fra dig selv. Husk, at grenene skal være helt friske. Det er næsten ikke til at snitte i tørt træ.

605 - 502

Snit den yderste del af grenenes spidser halvt igennem, så snitfladen bliver glat og jævn. Fladen skal være 6 – 10 cm lang, afhængig af hvor langt plantenavnet er.

605 - 503

Klip den tykke ende skråt af. Det er denne del, der skal stikkes ned i jorden, og det går meget nemmere, når den er spids.

605 - 504

Skriv plantens navn med en vandfast tusch – og voilà. Navneskiltet er færdigt!

605 - 505

Snit en hel masse planteskilte, når du alligevl er i gang. Så har du nok til de næste mange planter. Også en sød hilsen med et navneskilt af egen produktion, hvis du giver en blomst som værtindegave!

 

Save

This Post Has 3 Comments

  1. Skidegod ide, Nina. Sikke en køn navnepind. Jeg glemmer hele tiden, hvad mine egne planter hedder. Til stor irritation for mig selv. Det må jeg prøve….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top