skip to Main Content
Pude med græskar, design og photo Nina Ewald

FLOT PUDE MED GRÆSKAR-BRODERI

Denne pude med broderi er mit eget design, og denne uges blogindlæg adskiller sig lidt fra mine tidligere, fordi det handler om håndarbejde, nemlig en pude, du selv kan brodere. Men det tager alligevel udgangspunkt i haven. Jeg er vild med græskar (har sågar skrevet en bog om dem, ’Græskar året rundt’, som kan lånes på biblioteket).

For et par år siden fik jeg lyst til at brodere en pude med græskar, men jeg kunne ikke finde noget godt motiv – og så måtte jeg jo selv tegne et! Derefter gik jeg i gang med farver og pensel og malede et forlæg til et stramajbroderi. Efterfølgende fik jeg firmaet Permin til at omsætte maleriet til et trykt diagram. Og så var det bare med at begynde på broderiet.

Hvis du også har lyst til at brodere mit græskarbillede til et pudebetræk, kan du bestille mønsteret hos mig ewald@diapress.dk, med tilhørende sybeskrivelse samt materialeliste med garner/farver etc. Mønsteret koster 75 kr. + forsendelse 15 kr.

Motivet er store og små græskar af egen avl fra haven, med blade ind imellem, på en mørk skakternet bund. Det færdige motiv måler 40 x 40 cm og er syet med uldgarn på stramaj. Materialepris er ca. 700 kr. Hvis du går i gang nu, kan du nå at blive færdig, til det bliver græskartid og Halloween i oktober!

420-26a_resize

Det var rigtig sjovt at tegne et pudemønster – det havde jeg aldrig prøvet før! Jeg var (er) meget fascineret og inspireret af Kaffe Fassetts broderier.

Pude og diagram_resize

Fra mønster til pude. Det er en meget hyggelig og medtativ beskæftigelse at brodere. Betrækket er syet med uldgarn på stramaj.

420-98 resized

Jeg har i årenes løb dyrket masser af spændende græskar. Til madlavning, til pynt – og nu altså også som motiver til en pude. Frøene får jeg fra The Plant Explorer, som har et enormt udvalg af sjove og velsmagende sorter at vælge imellem.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

This Post Has 4 Comments

  1. Kære Nina.

    Vi har lige siddet en masse bestyrelsesmedlemmer fra 5 kredse og efter det seriøse, kom bl.a. strikketøjet frem. Så måtte jeg da lige hive telefonen frem og vise dem dit smukke broderi – din ide blev taget til sig af damerne.

    Kh Helga

    1. Hej Helga – tak for din hilsen. Hvor dejligt at høre, at broderiet falder i god jord. Hils damerne! Hvis nogen skulle være interesseret i at købe et mønster, kan du jo få det med hjem, når vi ses. Så sparer I portoen. Kh Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top