skip to Main Content
Ny bog, DESIGN DIN HAVE, af Birgitte Busch og Nina Ewald, Foto Nina Ewald

‘DESIGN DIN HAVE’ ER PÅ TRAPPERNE

I fredags blev havedesigner Birgitte Busch’ og min seneste bog, DESIGN DIN HAVE, sendt til trykkeriet efter flere måneders arbejde. Det var en stor dag!

Den er en helt ny udgave af vores meget anmelderroste bestseller, som udkom første gang i 2008. Siden da er der sket meget på havefronten. Bl.a. har klimaet ændret sig, og internettet er blevet en uundværlig kilde til haveviden. Dette og meget mere fortæller vi om i mange nye afsnit. Næsten halvdelen af bogens fotos er også nye og afspejler udviklingen og tidens havetrends.

DESIGN DIN HAVE er en grundbog i havedesign, og i den gennemgår vi trin for trin den proces, det er at tegne en have. Samtidig er bogen fyldt med ideer og inspiration, faktuelle tips og praktiske anvisninger. Indholdet henvender sig til alle slags haveejere, fra nybegyndere til erfarne nørder – til jer, der er vilde med havearbejde og til jer, der ønsker sig en have, som ’passer sig selv’. Vi beskriver alle mulige slags haver og går i dybden med de forskellige områder, så som: Forhaven, terrassen, køkkenhaven mm. Vi viser også alle mulige stilarter fra moderne minimalisme til frodig blomsterpragt, alt sammen i både tekst og fotos suppleret med Birgittes mange fine illustrationer.

DESIGN DIN HAVE fortæller om hele forløbet, fra du kikker ud over grunden og tænker ’Hvad nu?’, til du står med den færdige haveplan: Overvejelser, opmåling, skitsering, plantegning, farve- og plantevalg. Vi giver dig masser af råd og svar på alle mulige spørgsmål: Hvad skal haven kunne? Hvordan måler jeg min grund op? Hvordan tegner jeg en haveplan? Hvad skal jeg lave om? Hvilke planter passer hvor? Du kan følge anvisningerne fra start til slut eller plukke af ideerne.

DESIGN DIN HAVE fik i sin tid meget flotte anmeldelser. I bibliotekernes letørudtalelse stod bl.a. ”Vejledningen i den praktiske opmåling, planlægning af indholdselementer og selve instruktionen i udarbejdelsen af haveplanen mindes jeg ikke at have set bedre”… ”Samlet konklusion: En fornem, velfungerende og veltilrettelagt introduktion til haveindretningens elementer og værktøjer. For alle haveinteresserede, der vil kende til grundlaget bag al god havedesign, både til brug ved nyindretning og ved omlægning af ældre haver”

DESIGN DIN HAVE indeholder 4 hovedkapitler med mange underafsnit. Her får du en smagsprøve på indholdet og kan se fotos fra de forskellige kapitler. Vi synes selv, at denne 2. udgave på 192 sider er blevet endnu bedre, og vi glæder os, til den udkommer den 22. februar.

I kapitlet om PLANLÆGNING fortæller vi om, hvordan du kommer fra drømme til virkelighed – og om hvordan du skal forholde dig til en helt ny grund eller en ældre have. Og så giver vi masser af eksempler på forskellige slags haver og stilarter.

Kapitlet om INDRETNING fortæller om havens forskellige elementer så som loft, vægge, gulv osv. Det er også her, du kan læse om opmåling og selve det at designe en have, ligesom vi gennemgår de materialer og redskaber, du skal bruge. Alt det, der tilsammen skal udmunde i en haveplan.

I kapitlet om TILPLANTNG tager vi hul på, hvorledes du får styr på din planteplan, og hvorledes træer og buske indgår i haven. Ligeledes lærer du at sammensætte dine bede – både med hensyn til former og farver.

I bogens sidste kapitel UDVIKLING handler det om, hvorledes en have ændrer sig med tiden, og hvorledes du skal indtænke dette i haveplanen allerede fra begyndelsen. Til allersidst fortæller vi om og viser billeder af, hvorledes vores egne haver har udviklet sig i årenes løb. De to billeder her er fra den første, spæde begyndelse, da vi hver især gik i gang.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

This Post Has 7 Comments

  1. Tillykke med den færdige bog! Det er meget inspirerede det du beskriver og fotos er ekseptionel flotte. Den glæder jeg mig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top