skip to Main Content
Krokus, Foto Signe Goldmann

Fotografens forårsfornemmelser

Selvom vi kun er tre uger inde i det nye år, er dagen alligevel tiltaget med næsten en time, og det synes jeg godt, vi kan mærke. Foråret begynder at kunne anes i horisonten, og det giver mig krilrende forårsfornemmelser i maven! I denne uge vil jeg præsentere en af mine yndlingsfotografer, Signe Goldmann. Hun er også en stor haveelsker og bor i et lille hus i Odsherred, tæt op ad en skov.

Signes vej til fotografiet har været lang og snørklet, og undervejs har hun beskæftiget sig med mangt og meget andet. Hun har fra ganske ung været fascineret af at fotografere, men i nogle år kom der andet til i stedet for. Hun tog en uddannelse i kommunikation, har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation, har stået for økonomiomlægning af offentlige køkkener… På et tidspunkt blev alt dette for meget. Signe trak stikket ud, flyttede fra byen og genoptog sin gamle passion – fotografering. Hun er nu begyndt at levere billeder til forskellige magasiner, virksomheder og private. Motiverne er ikke kun haver og planter, for hun favner bredt.

Det er dog først og fremmest Signes natur- og blomsterbilleder, jeg er faldet pladask for. De rummer en hel særegen poesi. På min opfordring til at fortolke begrebet ‘forårsfornemmelser’ fandt Signe en række fotos frem, og sammen har vi udvalgt en god håndfuld, som sætter skub i længslen efter længere og lunere dage med solskin og grøde i haven. Billederne taler for sig selv, så de behøver ikke mange ord med på vejen.

Du kan læse mere på Signes webside og du kan følge hendes blog om livet i huset og haven i Odsherred, Signes vals.

Forårsfornemmelser i skovbunden

Erantis i tre stadier

Vintergækker i modlys i det tidlige forår

Påskeklokker i skønne nuancer

Kronbladenes aftegninger ses tydeligt, når krokusserne folder sig ud

Klokkehyacinternes yndefuldt bøjede hoveder

Perlehyacinter og primula i skovbunden

Save

Save

Save

This Post Has 5 Comments

  1. Enig – Signes billeder er fantastiske! Fuld af poesi – man får bare lyst til at løbe ud i haven for at se om man selv kan være heldig at se noget luge så smukt og livsbekræftende. Og man har næsten duften af jord i næsen inden man kommer ud af døren.
    Signes billeder burde pryde forsiden af Haven i stedet for udenlandske “købebilleder” der ikke har relation til indholdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top