skip to Main Content

FRYDEFULDT FORÅR

Tag forskud på foråret og skab dejlige dekorationer og smukke stilleben i stuen. Her viser jeg fire vidt forskellige forslag, som er nemme at lave. Allesammen tager udgangspunkt i forårets blomster. Du kan plukke dem i haven, grave løgklumper op og drive dem frem i stuen – eller du kan skyde genvej og købe forårsbebuderne hos blomsterhandleren. Butikkerne bugner af fristelser netop nu!

Kunsten er at skabe en køn opstilling med blomsterne som centrum. Gå på jagt i dine gemmer og find ting, hvis farver passer sammen. Alt kan bruges og spille sammen til en fin helhed: Gamle knapper, bakker, kopper, tallerkener, skåle, bestik, rammer, smykker …. Her er det ikke en floskel at sige, at kun fantasien sætter grænser!

Dekoration med vintergækker
Dekoration med vintergækker
Pluk en håndfuld vintergækker og stil dem lidt tilfældigt i et par glasvaser. Ophænget er lavet af tynd, farvet metaltråd med rosa perler snoet fast. I opstillingen indgår også skål, underkop, halskæde saltbøsse og stofbetrukne knapper.
Hornvioler og perlehyacinter i kopper
Hornvioler og perlehyacinter i kopper
Nemmere kan det ikke blive! Klumper af violette hornvioler og blå perlehyacinter er blevet plantet i kopper, der lige passer til blomsterne, og jorden er dækket med lidt mos. Kopperne står på en bakke og er fulgt op med smykker, en flacon og en farvet flaske.
Krokus på opsats
Krokus på opsats
En klump krokus er gravet op i haven, og løgene er blevet befriet for det meste af jorden. Derefter er de anbragt på en lav opsats i clinch med en gammel fejebakke, et par dåser, en pærefirgur på en underkop og en frugtkniv.

392-21a

Krans af perlehyacinter
Form en kranse af kraftig metaltråd, så den passer til fadet, og bind fugtigt mos omkring den. Bind derpå perlehyacinterne fast, så de ligger på oversiden af kransen og sørg for at stilkenens ender er på undersiden. Læg kransen på fadet med vand i bunden, og i løbet af kort tid vil blomsterne rejse sig, og hovederne kikke opad! Her er der suppleret med en sølvbakke, bestik, et gammelt ur og andre småtterier.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top