skip to Main Content
Udstillingen 'Kvistar och knoppar' på Sofiero af Annika Christensen. Portal af grene

SKØN FORÅRSUDSTILLING PÅ SOFIERO

Lige nu kan du besøge en meget smuk udtilling i orangeriet på Sofiero Slot, et par kilometer udenfor Helsingborg. Udstillingen hedder Kviste og knopper, og jeg blev helt salig af at være der. Den er skabt af den svenske havefotograf og blomsterkunstner Annika Christensen i samarbejde med havedesigneren Viktoria Johansson og floristen Marie Emilsson. De tre har fremtryllet et poetisk univers i naturens tegn, fyldt med ideer og inspiration. Rummet er delt i tre afdelinger: Skoven – hjemmet – og haven. Gamle flasker, vakkelvorne møbler og frønnede urtepotter er blot nogle få af ingredienserne, og de går i spænd med dejlige forårsblomster og udsprungne grene. Hvis du har mulighed for at tage en tur ‘hinsidan’, kan udstillingen varmt anbefales. Den løber til og med 8. maj. Læs om Annika på http://naturligating.blogspot.dk/ eller følg hende på Instagram @annikasnaturligating. Hvis du søger på #kvistarochknoppar, dukker der mange flere billeder op.

Under besøget kan du også glæde dig over den skønne slotspark, som er berømt for sine store områder med rododendron. Slottet var sommerbolig for vores egen Dronning Ingrid, da hun var barn. Læs mere om slottet og parken på http://www.sofiero.se/

DSC_9375

Fra skovens område: buske og fyrretræer omkring væggen med ophæng af sider med pressede planter fra et gammelt herbarium.

2

På den ene endevæg i ‘skoven’ hængeren køn samling fuglehuse. I forgrunden en opstilling af rustne bakker, som matcher de brune flasker.

3

En stille skovsø i et rustent kar.

 

Sofiero

Midten af orangeriet er helliget hjemmet. Området domineres af en lang bænk med skønne ting og sager i raffineret opstilling. Ned fra et metalnet hænger et ‘loft’ af rosa tulipaner.

DSC_9368

Hvad skal man med perler og juveler, når kronen er prydet med tulipaner og en krans af birkeris og tørrede blomster fra en klatrehortensia. Flankeret af karafler med påskeklokker.

DSC_9334

I haveafdelingen er et hjørne med en gammel fletstol, og ved siden af står rosmarin og hornvioler i urtepotteskjulere. De er lavet af gamle lampeskærm-stativer med fletværk af birkeris.

DSC_9420

Det gælder om at gemme sine gamle, grønne flasker. Her er en køn samling kommet til ære og værdighed i vindueskarmen. Fyldt med blomster og grene – og med flaskeglas, der fanger lyset.

DSC_9428a

Annika er en af de tre blomsterkunstnere, der har skabt udstillingen ‘Kvistar och knoppar’, som den hedder på svensk. Måske kender du hende fra magasinet ‘Alt om haven’, hvor hun har sine faste sider hver måned.

This Post Has 4 Comments

  1. Kære Nina!
    Det ser ud til at have været en skøn udstilling, vi HUNGRE jo efter at knopperne brister:)Og hvor er det smukt med alle glasflaskerne -både de brune og grønne- med grene i! kærlig hilsen Helle

  2. Ja Helle – det var ren salighed at besøge udstillingen! Og så var jeg så heldig, at jeg mødte Annika, som jeg kender fra “gamle dage”. Kh Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top